10 faktów o świątecznych przyprawach

Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez ogromnych ilości orientalnych przypraw. Cynamon, imbir, goździki, gałka muszkatołowa, czarny pieprz… można by długo wymieniać. Używamy ich głównie do deserów – jak upiec smaczne pierniczki czy ciasto marchewkowe bez choćby szczypty zagranicznych korzeni?

Jest to świetny czas na wpis o ciekawostkach dotyczących przypraw. Za każdą z nich kryje się bogata historia, którą naprawdę warto poznać. Zapraszam do lektury!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

KOMENTARZE

3 thoughts on “10 faktów o świątecznych przyprawach

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZOBACZ POZOSTAŁE WPISY

Włoska szkoła trucicielstwa

Ten wpis do Manuału Zielarskiego jest bardzo niedosłownym tłumaczeniem jedenastego rozdziału książki „Poison Mysteries in History, Romance and Crime” napisanej przez Charlesa Johna Samuela Thompsona […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

SZUKAJ WPISÓW

PATRONITE

ARCHIWUM

Archiwa
error: Kopiowanie zawartości wzbronione.