10 faktów o świątecznych przyprawach

Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez ogromnych ilości orientalnych przypraw. Cynamon, imbir, goździki, gałka muszkatołowa, czarny pieprz… można by długo wymieniać. Używamy ich głównie do deserów – jak upiec smaczne pierniczki czy ciasto marchewkowe bez choćby szczypty zagranicznych korzeni?

Jest to świetny czas na wpis o ciekawostkach dotyczących przypraw. Za każdą z nich kryje się bogata historia, którą naprawdę warto poznać. Zapraszam do lektury!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

KOMENTARZE

3 thoughts on “10 faktów o świątecznych przyprawach

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZOBACZ POZOSTAŁE WPISY

Gemma, czyli pączek

Generał Zima wciąż okupuję Polskę, nie szczędząc nam razów w postaci mrozu, śniegu, lodu i smogu. Bezwzględny tyran utrudnia życie wszystkim ludziom dobrej roboty, a […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

SZUKAJ WPISÓW

PATRONITE

ARCHIWUM

Archiwa
error: Kopiowanie zawartości wzbronione.