10 faktów o kawach roślinnych

Kawy roślinne to produkty spożywcze które nie zostały wykonane z nasion krzewów z gatunku kawa (Coffea sp.). Do ich produkcji wykorzystywano najróżniejsze surowce – korzenie, kłącza, owoce, skórki, nasiona, a to wszystko po to, aby zapewnić sobie choć namiastkę prawdziwej arabiki.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZOBACZ POZOSTAŁE WPISY

Octy w staropolskiej apteczce

Poprzednie wpisy do Manuału Zielarskiego opisywały wyposażenie staropolskich apteczek oraz mieszanki ziołowe, które znalazły w nich miejsce. Ponieważ wpisy te cieszyły się dużym zainteresowaniem, postanowiłem […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

Theriaca Mithridatum

Studiując dawne receptury liczące sobie trzysta, czterysta a nawet tysiąc lat, zawsze uciekam myślami do czasów w których zostały napisane. Ich autorzy korzystając z dzieł […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

SZUKAJ WPISÓW

PATRONITE

ARCHIWUM

Archiwa
error: Kopiowanie zawartości wzbronione.