10 faktów o kawach roślinnych

Kawy roślinne to produkty spożywcze które nie zostały wykonane z nasion krzewów z gatunku kawa (Coffea sp.). Do ich produkcji wykorzystywano najróżniejsze surowce – korzenie, kłącza, owoce, skórki, nasiona, a to wszystko po to, aby zapewnić sobie choć namiastkę prawdziwej arabiki.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZOBACZ POZOSTAŁE WPISY

Sąd nad żywokostem

Jeden z ostatnich tekstów opublikowanych w Manuale Zielarskim dotyczył alkaloidów pirolizydynowych. Skupiłem się głównie na przestawieniu spraw fitochemicznych i toksykologicznych, nieco po macoszemu traktując kwestie […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

W dymie kłamstw

Dobry znajomy powiedział kiedyś do mnie “jeleni w tym kraju nie brakuje”. Niechętnie zgodziłem się z nim. Instynkt samozachowawczy uległ ogromnej degeneracji i nie jest […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

Dębianki w fitoterapii

Jesień jest doprawdy niezwykłą porą roku. Obiektywnie powinniśmy traktować ją jako czas śmierci. Przecież za feerią żywych, radosnych odcieni żółci, oranżu i czerwieni, kryje się […]

Czytaj dalej…

CZYTAJ DALEJ

SZUKAJ WPISÓW

PATRONITE

ARCHIWUM

Archiwa
error: Kopiowanie zawartości wzbronione.